Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 30.9.2020

Vuoden 2020 kunniamaininnat on jaettu

Henkilökunta ja opiskelijat ovat jo pitkään jatkuneen perinteen mukaan äänestäneet keskuudestaan mielestään kunniamaininnan ansainneita yhteisön jäseniä. Kunniamaininnat julkistettiin henkilöstön tiedotustilaisuudessa 25.9. sekä opiskelijakunta TUOn tilaisuudessa 29.9.

Vuoden viestijä ei ollut mukana äänestyksessä, vaan sen osalta valinta on tehty AMK:n ylimmän johdon ja viestintäpalvelujen yhteistyönä.

Lämpimät onnittelut kaikille palkituille!

 

Vuoden 2020 kunniakirjat

Vuoden opettaja

Ilkka Uusitalo, lehtori, sosiaaliala

Ilkka on kannustava, positiivinen ja aidosti kiinnostunut opiskelijoistaan. 

Ilkan habitus ja puhetapa ovat äärimmäisen rauhallisia. Näin hän saa opiskelijoiden täyden huomion. Hän on myös motivoiva. Opiskelijoiden yhteydenottopyyntöihin hän vastaa aina nopeasti ja asiallisesti.

Ilkka on asiantuntija, jolla on taito ohjata opiskelijaa kannustavasti ja hienotunteisesti.

 

Vuoden opiskelija

Neea Laine, prosessi- ja materiaalitekniikka

Neea on läpi opintojensa ollut aktiivinen ja oikeudenjanoinen teho-opiskelija.

Neea edistää ja ylläpitää prosessi- ja materiaalitekniikan opintojen laatua tiukasti ja aktiivisesti opiskelijaedustajana sekä istuu opiskelijakunnan edustajistossa. Hän on alansa opiskelijoiden keskuudessa lähestyttävä, näkyvä ja vahva persoona. Hän on myös tehnyt suuren työn opiskelijakunnan hallituksessa (2019) edistäen opiskelijakunnan tapahtumien laatua valtavasti ja tukien koko hallitusta ja henkilöstöä työssään.

Neea on lähes koko opintojensa ajan tehnyt oman alansa töitä kartuttaen osaamistaan. Lisäksi Neea on tukenut aktiivisesti tuutoroitaviaan.

 

Vuoden alumni

Vuoden alumniksi valitaan henkilö, joka tekee omalla alalla uraauurtavaa, yhteiskunnallisesti vaikuttavaa ja erinomaista työtä, ja jolla on rooli työelämän ja korkeakoulun vuorovaikutuksen edistäjänä.

Sonja Raitamäki

Sonja on edennyt urallaan määrätietoisesti luottaen omaan osaamiseensa – muita kampittamatta.

Sonja ei ole unohtanut juuriaan. Ensimmäisenä AMK-taustaisena Suomen ylioppilaskuntien liitto ry:n (SYL) pääsihteerinä Sonja on puhunut edelleen AMK-opiskelijoiden puolesta. 

 

Into-palkinto, henkilökunta

Vuoden Into -palkinto jaetaan henkilölle, joka luo hyvää ja positiivista ilmapiiriä ympärilleen ja innostaa muitakin hyvään suoritukseen.

Matti Kuikka, lehtori ja koulutusvastaava, tietojenkäsittely

Matti saa hyväntuulisesti asiat etenemään ja lähtee ennakkoluulottomasti mukaan uusiin haasteisiin.

Matti on aina valmis auttamaan muita ja jakaa pyyteettömästi asiantuntemustaan välittämättä organisaatiorajoista. Matti on loistava esimerkki henkilöstä, joka vie strategiaamme ja toimintaamme eteenpäin yhteistyöllä.

Matti ei tee numeroa itsestään mutta on aina todella auttavainen sekä yhteistyöhaluinen ja -kykyinen, oli kyseessä sitten IT-jutut taikka muut työtehtävät.

 

Into-palkinto, opiskelijat

Mikael Moussa, prosessi- ja materiaalitekniikka

Mikael on korrekti nuori mies ja ahkera opiskelija, joka valmistui aikataulussa hyvin arvosanoin.

 

Tarmo-palkinto

Vuoden Tarmo -palkinto annetaan työryhmälle, tiimille, yksikölle, sektorille tai muulle yhteisölle, joka on edistänyt strategiaa. Muita kriteereitä ovat kansainvälistymisen edistäminen, aktiivinen TKI-toiminta, opetuksen kehittäminen, poikkeuksellinen kyvykkyys ja osaaminen sekä AMK:n tunnettuuden lisääminen.

Myynnin tiimi

Myynnin tiimi on dynaaminen ja aikaansaapa ryhmä, jolla on hyvä meininki ja paljon asioita tekeillä.

Opetuksessa hyödynnetään Innopeda-lähestymistapaa monipuolisesti. Myynnin oppimissuunnitelmaa myös uudistetaan kaiken aikaa kohti nykyajan myyntityötä ja myynnin johtamista.

Lisäksi kansainvälisyys toteutuu konkreettisesti myyntikilpailuissa, joissa sekä opiskelijat että tuomarit ovat kansainvälistä joukkoa. Koronaepidemiakaan ei estänyt myyntikilpailun järjestämistä: keväällä 2020 järjestettiin kaksi kilpailua virtuaalisesti.

Kansainväliset myyntikilpailut ja tekemisen esiin nostaminen mm. somessa kasvattaa tunnettuuttamme sekä kansallisesti että kansainvälisesti.

Myynnin tutkimusryhmä on ottanut aktiivisen otteen ja yhdistää opettajia ja tutkijoita yli yksikkörajojen.

 

Vuoden Sisu

Vuoden Sisu -kunniamaininta huomioi opiskelijan menestymisen intohimoa, paneutumista ja pitkäjänteisyyttä vaativassa opiskelun ulkopuolisessa harrastus- tai muussa toiminnassa. Kunniamaininta myönnetään opiskelijalle, joka osoittaa, että opiskelu on mahdollista yhdistää menestyksekkäästi muuhun tavoitteelliseen ja aikaa vievään toimintaan.

Katja Kankare, sosiaaliala

Katja on yhdistänyt monimuoto-opinnoissaan korkeakouluopiskelun, työskentelyn vaativassa ja paneutumista vaativassa kolmivuorotyössä sekä perhearjen pyörityksen. Tästä huolimatta Katja valmistui sosionomiopinnoistaan 2,5 vuodessa, ja hän suoritti opintonsa päätökseen erittäin hyvin arvosanoin.

Katja on määrätietoinen, tavoitteellinen ja vahvat itsensä johtamisen taidot omaava ammattilainen.

 

Vuoden tiimipelaaja

Markus Hatakka, koulutusvastaava ja lehtori, media-ala

Markus teki valtavan työmäärän Taideakatemian etäpääsykokeiden onnistumiseksi poikkeusoloissa. Hän laittoi oman osaamisensa peliin ja jakoi sitä myös muille – ja oli siten korvaamaton apu koko Taideakatemialle ja kaikille hakijoille. Markus huolehti valintakoetiimistä kuin kapteeni miehistöstään. Esimerkillistä tiimityötä!

Markuksen projektinhallinnallinen osaaminen on aivan huippuluokkaa. Hän järjesti kaikki pääsykokeisiin tarvittavat kanavat keskinäiselle viestinnälle ja hakijoille tuntejaan säästelemättä. Hän lähti oma-aloitteisesti koordinoimaan asiaa ja antoi tukea kaikille sitä tarvitseville eri hakukohteissa. Tämän työn hän teki ratkaisukeskeisesti sekä aina kutakin kysyjää selkeästi, perusteellisesti ja ystävällisesti neuvoen, aiheuttamatta kysyjälle tunnetta ylimääräisestä työstä.

Markus on työkaverina luotettava kuin kallio, asiaan fokusoitunut ja aina ystävällinen. Hän on huipputyyppi, joka omistautuu ja osallistuu. Hänellä on tiimipelaaja-asenne kaikessa tekemisessään sekä ainainen positiivinen ja eteenpäin katsova suhtautumistapa.

Työyhteisö ei olisi sama ilman Markusta.

 

Vuoden Viestijä

Minna Salakari, tuntiopettaja ja projektipäällikkö, Terveys ja hyvinvointi

Minna Salakari on aktiivinen, rohkea ja positiivinen viestijä monilla eri foorumeilla Turun Sanomien Koronapäiväkirjasta ammattijulkaisuihin ja asiantuntijaviestintään sosiaalisen median kanavissa.

 

Vuoden koulutusalayhdistys

Turun sosiaali- ja terveysalan opiskelijat ry (TSTS)

Yhdistys on kehittänyt toimintaansa vuosi vuodelta. Erityisesti kiitosta saa se, miten TSTS on jaksanut poikkeustilanteessa toimia asiallisesti käytännön asioista tiedottaen, mutta myös luonut positiivista ilmapiiriä ja pyrkinyt jatkamaan toimintaansa myös viihdyttävien tapahtumien osalta.

Nykyinen hallitus on ollut erityisen ansioitunut osallistumalla aktiivisesti alojen yhteisiin projekteihin ja jopa järjestämällä toimintaa kaikille opiskelijoille vuoden 2020 poikkeustilanteesta huolimatta.

TSTS on osoittanut suurta aktiivisuutta alansa opiskelijoiden oikeuksien ja laadukkaan opetuksen eteen.

TSTS:llä on innostava meininki, joka välittyy myös niille, jotka eivät kuulu yhdistykseen.  Yhdistys on aktiivisesti ja positiivisesti näkyvillä somessa.

Toiminta ja yhdistyksen jäsenet helposti lähestyttäviä. Tapahtumat monipuolisia ja niiden järjestämiseen mahdollisuus osallistua. Toimisto on paikka, jonne saa aina mennä, kun siltä tuntuu, ja aukioloajat ovat kattavat. Jäseniltä saa hyviä vinkkejä opiskeluun ja erilaiseen toimintaan koululla. Paras jengi!