Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 14.5.2020

Urheilusta arvonluojana kiinnostunut – hae mukaan koulutukseen

Urheilun sponsoroinnin ja varainhankinnan korkeakouludiplomi tarjoaa eväitä ja ideoita urheilun myynnin ja markkinoinnin parantamiseen.

Koulutus tarjoaa täydennysopintoja operatiivisessa tai strategisessa roolissa erilaisissa urheiluorganisaatioissa työskenteleville henkilöille. Opinnoista on hyötyä myös yritysten tai organisaatioiden edustajille, jotka ostavat urheilua. 

Ammattinimikkeinä koulutukseen osallistuvalla voi olla esimerkiksi pelaaja-agentti, manageri, urheilutapahtumien järjestäjä sekä urheilupaikan toimitusjohtaja tai kilpailupäällikkö.

Koulutukseen osallistunut, pääosin yrittäjänä urheilumanageroinnin parissa työskentelevä Heli Vepsäläinen kertoo koulutuksen opettaneen, kuinka monisisältöinen urheiluala on. 

– Urheilutapahtumat eivät ole pelkkää urheilua vaan laajempi kokonaisuus, joka kilpailee ihmisten ajasta. Maailma muuttuu nopeasti ja uusia innovaatioita syntyy kiihtyvällä tahdilla luoden myös urheilumaailmaan uusia mahdollisuuksia, Vepsäläinen sanoo.

Koulutus tapahtuu monimuoto-opintoina työn ohessa. Koulutus on suunniteltu tarjoamaan ihmisille ajatuksia heidän omaan työhönsä käytännönesimerkkien kautta. Lisäksi luetaan kirjallisuutta ja tehdään tehtäviä yhdessä tai itsenäisesti. Suuressa roolissa on myös verkostoituminen, jota tuetaan esimerkiksi järjestämällä noin yhtenä päivänä kuukaudessa tapahtuvat lähitapaamiset jonkun koulutuksen yhteistyökumppanin luona.

– Ensimmäisessä järjestetyssä koulutuksessa olemme vierailleet esimerkiksi HC TPS:n, HJK:n, Teivon raviradan, Porin Ässien ja Kisakallion urheiluopiston vieraana. Useassa eri kaupungissa tapahtuvien tapaamisten myötä saamme verkostojen ohella kuulla käytännön esimerkkejä päivittäisestä työstä, kertoo lehtori Jaakko Haltia.

"Altistamme löytämään vastauksia"

Koulutukseen haetaan opintopolussa 22.5. mennessä. Koulutus on laajuudeltaan 60 opintopistettä, ja sen kesto on 1,5 vuotta. Osallistujat koulutukseen valitaan haastattelujen perusteella. Haastatteluissa painotetaan sitoutumista opintoihin sekä motivaatioita, mihin opintoja aikoo käyttää ja mikä erityisesti kiinnostaa.

Heli Vepsäläinen näki ilmoituksen opinnoista sosiaalisessa mediassa ja pääsi ilokseen mukaan. Hän suosittelee opintoihin hakeutumista jokaiselle, joka on kiinnostunut toimimaan urheiluympäristössä.

– Toki opintoihin pitää sitoutua, mutta opiskelu kannattaa aina! Lisäbonuksena pääset verkostoitumaan ja vaihtamaan mielipiteitä muiden alan ihmisten kanssa, Vepsäläinen kehuu.

Monien eri lajien parista tulevat opiskelijat ja luokkahuonetapaamisten lisäksi niin sanotusti kentällä tapahtuvat tapaamiset auttavat ratkaisemaan päivittäiseen työhön liittyviä haasteita sekä tarjoavat uusia tapoja tarkastella tekemisen tapoja.

– Esimerkiksi raviradalta joukkueurheilun parissa työskentelevä voi saada ajatuksen et hetkinen, mekin voimme tehdä jonkun asian tällä tavoin, kun nämä täällä. Altistamme löytämään vastauksia, Haltia summaa.

Lisätietoja korkeakouludiplomista ja hakuohjeet löydät opintopolusta tämän linkin takaa.  Hakuaika päättyy 22.5.2020.