Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 6.5.2020

Sairaanhoitajat ja terveysalan opiskelijat ovat Turun AMK:n webinaaripäivän pääosissa

Turun AMK:n sairaanhoitajat viettävät modernin sairaanhoidon kehittäjän Florence Nightingalen 200-vuotissyntymäpäivää 12.5. klo 10−12. Klo 13 päivä jatkuu Talk – Näkökulmia hyvinvointiin ja terveyteen -webinaarilla. Tapahtumat ovat maksuttomia ja kaikille avoimia, ja ne pidetään turvallisesti verkon välityksellä.

WHO on julistanut vuoden 2020 sairaanhoidon ja kätilötyön juhlavuodeksi. Turun AMK:ssa yksi sen kohokohdista on Nightingalen virallinen syntymäpäivä 12.5.

Juhlavuosiprojektin vetäjän, tutkimus- ja koulutuspäällikkö Riitta-Liisa Lakanmaan mukaan sairaanhoitajuutta ja hoitotyötä on tärkeää juhlistaa juuri nyt. Juhlavuosi on saanut uusia ulottuvuuksia, kun sairaanhoitajat ovat nousseet yhtenä ammattikuntana koronatilanteen sankareiksi.

− Maailma ei pärjää ilman sairaanhoitajia. Siksi on tärkeää nostaa esiin myönteisiä asioita ja huippuhetkiä, parantaa alan vetovoimaa. Sairaanhoitajan urapolku on monipuolinen, ja siitä pitää kertoa opiskelijoille ja alaa harkitseville.

Juhlawebinaari on hyvä tilaisuus saada uusia näkökulmia sairaanhoitajan ammattiin. Tervetulleita ovat niin alan kokeneet ammattilaiset, opiskelijat kuin sairaanhoitajuudesta vasta haaveilevatkin.

Tuoreita ideoita kaikkien hyödyksi

Iltapäivällä ääneen pääsevät Master Schoolin valmistuvat terveys- ja hyvinvointialan opiskelijat. Opintoihin kuuluu laaja työelämälähtöinen kehittämisprojekti, jonka tuloksia esitellään webinaarissa.

− Webinaari on valmistuville opiskelijoille hieno tilaisuus esitellä työnsä tuloksia. Koska kaikki kehittämisprojektit vastaavat ajankohtaisiin tarpeisiin, niistä voivat myös muut oppia ja saada ideoita omaan työhönsä. Myös alueellinen vaikuttavuus on tärkeä tavoite, kertoo koulutusvastaava Anne Rouhelo.

Keynote-puhujana on Turun kaupunginjohtaja Minna Arve. Puheenvuoron saa opiskelijoista Mari Leino etäjohtamista ja viestintää käsittelevällä työllään. Anne Heikola puolestaan kertoo peruselintoimintoja seuraavan NEWS-pisteytyksen käytön ja käyttöönoton ohjauksen mahdollisuuksista akuuttisairaalassa. Veera Vainila ja Mikko Korte esittelevät turvamallin kehittämistä, käyttöönottoa ja käyttöönoton kriteerejä käsittelevät kehittämisprojektinsa. Muiden opiskelijoiden töitä on esillä muun muassa sähköisinä postereina, joista yleisö saa äänestää mielestään kiinnostavimpia ja onnistuneimpia.

Hyvää palautetta

Opiskelijoiden seminaareja on järjestetty säännöllisesti kahdesti vuodessa. Syksyllä 2019 Alueseminaarina tunnettu tapahtuma vaihtoi nimensä Talk – näkökulmia hyvinvointiin ja terveyteen -seminaariksi. Samalla seminaarin sisältö uudistui, kun ohjelmaan lisättiin keynote-luennoitsija ja alumnipaneeli.

− Halusimme, että työelämän edustajat löytäisivät seminaarin paremmin, Rouhelo sanoo.

Paitsi työelämäkumppaneille, seminaarista on hyötyä myös Master Schoolin uusille opiskelijoille. He näkevät, millaisia kehittämisprojekteja on tehty ja voivat kysellä lisätietoja projektien esittäjiltä. Aiemmat seminaarit ovat saaneet uusilta opiskelijoilta kiittävää palautetta.

Tule mukaan webinaaripäivään

Tutustu webinaarien ohjelmiin ja ilmoittaudu mukaan 10.5. mennessä Turun AMK:n sivuilla. Voit tulla mukaan koko päiväksi, tai valita toisen webinaareista:

https://www.turkuamk.fi/fi/tapahtumat/863/talk-nakokulmia-hyvinvointiin-ja-terveyteen/