Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 25.11.2019

Aloita opinnot tammikuussa – polkuopintojen haussa 20 AMK- ja YAMK-koulutusta

On yhä mahdollista aloittaa opinnot tammikuussa, vaikka syksyn yhteishaku olisi mennyt ohi. Avoimen AMK:n polkuopinnot avaavat väylän tutkinto-opintoihin, ilman valintakoetta. Haku tammikuussa alkaviin polkuopintoihin on käynnissä 25.11. – 5.12.

Polkuopinnot koostuvat AMK- tai Master-tutkinnon ensimmäisen vuoden opinnoista, jotka suoritetaan samassa ryhmässä tutkinto-opiskelijoiden kanssa. 

Menestyksellä suoritettujen opintojen jälkeen opiskelija voi hakea tutkinto-opiskelijaksi avoimen väylähaulla. Sen jälkeen opintoja voi jatkaa saumattomasti valmistumiseen asti.

Haussa on 20 hakukohdetta, joista puolet on AMK-koulutuksia. Polkuopintojen kautta voi opiskella esimerkiksi ensihoitajaksi, sairaanhoitajaksi, konetekniikan insinööriksi, sosionomiksi tai liiketalouden tai projektijohtamisen tradenomiksi. Koulutuksia on tarjolla sekä Salossa että Turussa.

Turun AMK:n Master Schoolin YAMK-koulutuksia on polkuopintojen haussa kymmenen. Master School valmistaa asiantuntijoita oman alansa kehittäjiksi, työelämän uudistajiksi, asiantuntijoiksi ja johtajiksi. Master-tutkinnon voi opiskella joustavasti myös työn ohessa.

– Avoimen AMK:n polkuopinnot tarjoavat joustavan väylän opiskeluun. Niiden kautta voi kokeilla opiskelua tai vaihtaa alaa. Opintojen sisällöt, ryhmät ja tavoitteet ovat samoja kuin tutkinto-opiskelijoilla. Opinnot pääsee aloittamaan jo tammikuussa, eikä tarvitse odottaa ensi kevään yhteishakua, joiden opinnot alkavat vasta syksyllä, Avoimen AMK:n suunnittelija Kati Kivimäki kuvaa.

Polkuopintojen lukukausimaksu on 200 euroa ja opinnot koostuvat kahdesta lukukaudesta.