Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 5.4.2019

Turun ammattikorkeakouluun kevään yhteishauissa yli 14 000 hakijaa

Kevään yhteishaku korkeakouluopintoihin päättyi keskiviikkona 3.4. Turun ammattikorkeakoulusta opiskelupaikkaa tavoitteli yli 14 000 hakijaa, joka on hieman enemmän kuin keväällä 2018. Jonkin Turun AMK:n koulutuksista ensisijaiseksi hakukohteeksi sijoittaneita hakijoista oli noin 6700.

Turun ammattikorkeakoulu tarjoaa koulutusta neljällä eri alalla: sosiaali- ja terveysalalla, tekniikan alalla, kulttuurialalla sekä yhteiskuntatieteiden, liiketalouden ja hallinnon alalla. Aiempien vuosien tapaan koulutusaloista kevään 2019 yhteishaussa eniten hakijoita kiinnosti sosiaali- ja terveysala. Vetovoimaisin yksittäinen koulutus oli ensihoitaja(AMK), jossa hakijoita yhtä aloituspaikkaa kohden oli 15,9.

Turun ammattikorkeakoulun Master Schooliin eli ylempiin ammattikorkeakoulututkintoihin johtavien koulutusten hakijamäärät kasvoivat edelleen hieman. Eniten hakijoita oli Master-tutkintojenkin puolella sosiaali- ja terveysalalle.

Valintakokeet järjestetään touko-kesäkuussa ja valintojen tulokset ilmoitetaan hakijoille viimeistään 28.6.2019. Opiskelu alkaa syksyllä 2019.