Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 31.10.2018

Vuoden nuori projektipäällikkö Janne Uoti sai vauhtia theFIRMAsta

Oppimisympäristö theFIRMAn varatoimitusjohtaja, toisen vuoden insinööriopiskelija Janne Uoti voitti projektipäivillä 30.10. kilpailun vuoden nuoren projektipäällikön tittelistä.

Projektipäivien yhteydessä järjestettävässä vuosittaisessa kilpailussa arvioidaan alle 35-vuotiaan projektipäällikön kykyä johtaa tiimiä ja vetää projektia. Janne Uoti toimi theFIRMAssa projektipäällikkönä projektissa, jossa asiakkaalle valmistettiin iOS- ja Android-alustalla toimiva mobiiliapplikaatio, jolla voi käynnistää veneen lämmityksen. Tuote oli ensimmäinen theFIRMAssa tehty mobiiliapplikaatio.

Kilpailuun haettiin mukaan kuvailemalla johtamaansa projektia. Esikarsituille hakijoille lähetettiin kysymyksiä, joiden vastausten perusteella kolme hakijaa pääsi finaaliin.

Lähden opiskelijana kilpailuun nöyrin mielin, sillä mukana on kokeneita projektipäälliköitä, jotka ovat johtaneet isoja projekteja, Uoti sanoi haastattelussa ennen kilpailupäivää.

Kilpailun finaali järjestettiin 30.10. Projektiyhdistys ry:n projektipäivien yhteydessä. Finaalissa tuomarit haastattelevat kilpailijoita, mutta muuten tehtävät tulevat kilpailijoille yllätyksenä.

Projektipäällikön tulee kestää epätietoisuutta, siksi järjestäjät eivät varmaan kerro mitään, Uoti pohtii.

Kilpailuihin osallistutaan opiskelijoiden aloitteesta

TheFIRMA on Turun ammattikorkeakoulun oppimisympäristö. TheFIRMAa pyörittävät opiskelijat, ja se toimii oikean yrityksen tavoin. TheFIRMAssa työskennellään asiakasprojektien kanssa, jotka voivat olla esimerkiksi laatumäärityksiä tai verkkosivujen luomista.

Motivoituneita opiskelijoita ja kilpailuhenkeä theFIRMAsta löytyy enemmänkin, sillä Uotin luotsaama tiimi on osallistumassa Projektiyhdistys ry:n järjestämään Project Management Championshipiin. Kilpailuun osallistuu tiimejä myös muista Turun ammattikorkeakoulun oppimisympäristöistä.

Kansainvälinen kilpailu on tarkoitettu eri oppilaitosten korkeakouluopiskelijoista muodostuneille nelihenkisille tiimeille. Huhtikuussa järjestettävästä alkukarsinnasta jatkoon päässeet joukkueet kisaavat Suomessa kansallisessa finaalissa, ja sen voittajat jatkavat Saksassa järjestettävään kansainväliseen finaaliin ottamaan mittaa muiden maiden voittajatiimeistä.

Toisen vuoden insinööriopiskelija Uoti antaa theFIRMAlle paljon kiitosta. TheFIRMAn ansiosta hän valmistuu jo ensi kesänä ja on saanut rohkeutta perustaa oman yrityksen sekä luonut suhteita eri osaajien kanssa tulevaa varten.

TheFIRMAn avulla löysin oman polkuni, ja aloin miettiä, että miksi en voisi lähteä myös itse yrittäjäksi. Tutustuin myös osaajiin, jotka palkkasin yritykseeni töihin. TheFIRMAN toimitusjohtaja lähtee kumppaniksi omaan yritykseeni, ja yksi asiantuntija theFIRMAsta on palkattu mukaan, Uoti sanoo.

Teksti: Heta Laiho
Kuva: Martti Komulainen