Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 7.6.2018

Osaamisannilla oli Superpäivä

Turun AMK:n varainhankinta, eli Osaamisanti, etenee hienosti. 1 milj. euron varainhankintaraja on jo ylittynyt ja lähitulevaisuudessa odottelemme vielä lisää hyviä uutisia. Lahjoitetuilla varoilla tuetaan ammattikorkeakoulun toimintaa ja tavoitteita.

Eschnerska frilasarettet Säätiö (Stiftelsen Eschnerska Frilaserettet) lahjoitti sekä Turun AMK:lle että Novialle 250.000 € sosiaali- ja terveysalan koulutuksiin. (Lue artikkeli nettisivuiltamme)

Samaisena superpäivänä eli 7.6.2018 Turun ammattikorkeakouluun saatiin muitakin lahjoituksia. Varsinais-Suomen Yleishyödyllinen säätiö teki ison lahjoituksen Turun AMK:lle.

– Säätiön toiminta on jatkunut jo 40 vuotta ja siltä ilmestyy ensi syksynä historiikki, kertoi Mikko Rönnholm.

Säätiö haluaa olla mukana tukemassa rakennusalan teknistä kehitystä Turun alueella, ja siksikin ammattikorkeakoulu on sopiva kohde, sanoivat lahjoittajat. Lahjoitustilaisuudessa olivat Rönnholmin lisäksi mukana myös säätiön edustajat Keijo Virtanen ja Rauno Saari.

Turun ammattikorkeakoulun profiili on noussut viime vuosina, kehui Turun yliopiston entinen rehtori Keijo Virtanen. Hän kertoi eläkevuosinaankin seuraavansa aktiivisesti myös Turun AMK:n toimintaa.

Lahjoittajat nostivat esille myös EU-hankkeiden tukemisen. Voisimme ehkä olla mukana jonkin projektin jatkokehitysvaiheessa, pohdiskeli Rauno Saari Varsinais-Suomen Yleishyödyllisestä säätiöstä.

Lahjoituksia satelee!

Turun Kauppaseuran säätiö –  Stiftelsen för Handelsgillet i Åbo – lahjoitti Turun AMK:n Osaamisantiin 70.000 euroa. Lahjoitus kohdennetaan yrittäjyyteen ja liiketalouden koulutusalalle.

Turussa jo 1800-luvun lopulla perustetun säätiön tehtävänä on kauppaopetuksen taloudellinen tukeminen. Säätiö onkin myöntänyt aikaisemmin alan opiskelijoille opinto- ja matka-apurahoja Hankenissa ja Turun yliopistossa.

Jussi Suontila ja Taatila.jpg
Jussi Suontila Turun Kauppaseuran säätiöstä luovutti lahjoituksen Turun AMK:lle.

– Säätiömme haluaa nyt olla mukana tukemassa liiketalouden opiskelijoita Turun ammattikorkeakoulussa, sanoo Jussi Suontila Turun Kauppaseuran säätiöstä. Hän haastaa mukaan muitakin talousalueellamme toimivia, sillä koulutukseen sijoittaminen kannattaa aina.

– Suuret kiitokset todella merkittävistä lahjoituspäätöksistänne, kiittää rehtori Vesa Taatila. Paikallisten toimijoiden aktiivinen tuki toimii samalla hyvänä osoituksena uskosta ammattikorkeakoulun linjauksiin sekä positiivisen rakennemuutoksen jatkumiseen alueellamme myös tulevaisuudessa.

Osaamisanti jatkuu 31.12.2018 asti.

Ole mukana: www.turkuamk.fi/lahjoita

Yläkuvassa vas.: Keijo Virtanen, Rauno Saari ja Vesa Taatila.
Teksti: Anne Kuusisto
Kuvat: Antti Ala-Könni