Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 24.10.2017

Smooth it -yritykselle kunniamaininta Lionseilta ja Turun AMK:lta

Smooth it -yrityksen perustajat, Turun ammattikorkeakoulusta valmistuneet Lina Toivonen ja Irina Nurmi saivat kunniamaininnan ja Lions-stipendin toiminnastaan. Heidän aikaansaannoksiaan on viime lukuvuoden innovatiivisin opinnäytetyö sekä jo kaksi toiminnassa olevaa Smooth it -yritystä.

Teksti ja kuvat: Anne Kuusisto, tiedottaja

Turkulaiset tytöt kehittelivät ideaansa opiskelun aikana tutustuttuaan toisiinsa. Irina opiskeli mediatuottajaksi ja Lina muotoilijaksi Turun AMK:ssa. Heidän ideansa Smooth it -yrityksestä on jo aikaisemmin palkittu opiskelijoiden kilpailuissa Berliinissä ja Bangkokissa.

Kupittaan CM-kauppias sai useammankin kerran vastaanottaa innovatiivisia ajatuksia idearikkailta opiskelijatytöiltä, jotka olivat opintojen ohella töissä tavaratalossa ja pitivät silmänsä auki. Smooth it -idea oli kuitenkin jo niin loistava, että siihen tartuttiin ja yritys päätettiin perustaa.

– Ihmiset haluavat syödä raikkaita, terveellisiä välipaloja. Tästä on helppo valita ja ottaa mukaansa juuri sellaisen smoothin kuin itse haluaa. Silloin ei tarvitse ostaa kotiin kaikkia raaka-aineita, selittävät tytöt idean selkeyttä.

Smooth it -yrityksellä on jo muutama työntekijä ja lisää tullaan tarvitsemaan. Ensimmäinen ”välipalabaari” perustettiin K-Citymarket Kupittaalle jo pari vuotta sitten ja näinä päivinä Ruoholahden K-Citymarket saa omansa. Tytöillä on jatkuvasti uusia suunnitelmia, mutta myös jalat maassa.

Innovatiivinen Smooth it

Nuoria yrittäjiä halusi oppilaitoksen lisäksi muistaa myös Lions Club Aninkainen. Vararehtori Juhani Soini Turun AMK:sta ja Lions Club Aninkaisen edustaja Viljo Ares antoivat uusille yrittäjille kiitosta ja myös neuvoja vastaisen varalle.

– Teette hienoa työtä, aivan upeaa. Toivotamme teille kaikkea parasta tulevaisuuteen. Näin nopeasti kasvavan yritystoiminnan alkuvuosien haasteet ja työmäärät ovat kuitenkin vaativia, joten muistakaa pitää myös vapaapäiviä, kannustivat Ares ja Soini kokemuksen äänenpainoin.

Energiset Lina Toivonen ja Irina Nurmi kiittelivät opintojaan Turun ammattikorkeakoulussa. Vapaus ja kannustus omatoimisuuteen antoi heille mahdollisuuden onnistua.

– Pitää vain ryhtyä tekemään sitä, mikä itseä kiinnostaa. Pienestä alusta kaikki lähtee ja sen jälkeen pitää löytää hyvät tyypit ympärille. Me haluamme elää nytky-elämää, sillä sitku on vasta kaukana, sanovat 25-vuotiaat yrittäjät.