Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 22.8.2017

AMK edustettuna maailman johtavassa johtamisen konferenssissa USA:ssa

Turun ammattikorkeakoulussa Master`s Degree Programme in (International) Business Management MBA ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon opinnäytetyöstä kirjoitettu artikkeli on päässyt 4.-8.8.2017 järjestettyyn Academy of Management -konferenssiin.

Kyseessä on maailman johtava johtamisen alan konferenssi, joka järjestettiin tänä vuonna Yhdysvalloissa Atlantassa. Artikkelin kirjoittivat MBA Kati Skarp, kauppatieteiden tohtori Keijo Varis ja dosentti Juha Kettunen Turun ammattikorkeakoulusta. Artikkeli perustui Kati Skarpin Turun ammattikorkeakoulussa tehtyyn ja hyväksyttyyn MBA-lopputyöhön ja sen aiheena on kaksi erilaista henkilöstötuottavuuden konsultaatio-ohjelmaa, ulkoinen ja sisäinen. Skarpin ohjaajana toimi Keijo Varis, johtamisen yliopettaja Turun ammattikorkeakoulussa. Varis edusti Turun ammattikorkeakoulua ja artikkelin kirjoittajia ja esitteli artikkelin Atlantassa 7.8.2017 sessiossa Management Consultation Models (Johdon konsultoinnin mallit).

- Artikkelimme hyväksyminen mukaan konferenssiin ainoana suomalaisena ammattikorkeakouluna kertoo Turun ammattikorkeakoulun johtamisen koulutuksen ja opiskelijoiden laadusta ja on tunnustus työllemme, Keijo Varis kertoi.

Academy of Management -konferenssi järjestettiin nyt 77. kerran ja mukana oli yli 10 000 osallistujaa. Osallistujat koostuvat maailman kaikkien yliopistojen liiketalouden professoreista, tutkijoista, tohtoriopiskelijoista sekä konsulteista ja johtajista. Tämän vuoden teemana on ”at the interface” eli rajapinnalla. Konferenssissa perehdyttiin ihmisten ja organisaatioiden erilaisten rajapintojen merkityksiin kommunikoinnissa ja erilaisten kommunikointi kanavien merkitykseen työelämässä. Erilaisilla kommunikoinnin rajapinnoilla luodaan arvomaailmaa ja imagoa organisaatioiden sisäisesti ja ulospäin.

Turun ammattikorkeakoulu ja sen MBA-opinnäytetyö tavoitti suuren arvovaltaisen kansainvälisen yleisön

Kati Skarpin tekemä opinnäytetyö käsitteli kahden henkilöstötuottavuuden konsultaatio-ohjelman arviointia ja vertailua, jotka toteutettiin suomalaisessa yrityksessä. Opinnäytetyön ulkoinen konsultointiohjelma oli ulkoinen esimiesvalmennusohjelma, jossa noin 80 esimiesasemassa olevaa henkilöä koulutettiin muutoksen ja työyhteisön käsittelyyn liittyvissä aiheissa. Sisäisessä konsultointiohjelmassa tutkittiin esimiesasemassa olevien työhön liittyviä esteitä ja etsittiin sekä valittiin kehityskohteiksi heidän omia ehdotuksiaan niiden poistamiseksi.

Opinnäytetyön pohjalta voidaan sanoa, että konsultaatio-ohjelmat voivat parantaa ja paransivat case-organisaatiossa tuottavuutta, mutta erilaiset konsultointitavat sopivat paremmin eri asioihin ja tilanteisiin sekä täydentävät toisiaan.

Academy of Managementin konferenssissa ovat edustettuina kaikki maailman johtavat yliopistot ja niiden kauppakorkeakoulut, kuten esimerkiksi Harvard Business School ja London Business School. Konferenssissa Turun ammattikorkeakoulu oli ainoa suomalainen ammattikorkeakoulu, jonka artikkeli pääsi mukaan konferenssiin.

Konferenssissä pureuduttiin myös johtamisen opettamiseen

Turun ammattikorkeakoulun Master´s Degree Programme in Business Management MBA-tutkintokoulutusohjelman vastuuyliopettaja KTT Keijo Varis osallistuin paitsi varsinaiseen konferenssiin, myös sen yhteydessä olleeseen johtamisen opettamisen kehittämisen konferenssiin. Hän tiivistää konferenssin annin seuraavanlaisesti:

- Minulle henkilökohtaisesti konferenssi tarjosi mahdollisuuden valita Turun ammattikorkeakoulun ylemmille ammattikorkeakoulututkintojen opiskelijoille ajankohtaisimmat ja mielenkiintoisimmat kansainvälisen johtamisen alueen aiheet ja tiedot konferenssin 2150 erilaisen session ja noin 8000 erilaisen esityksen joukosta.

Turun ammattikorkeakoulun Master´s Degree Programme in Business Management MBA-koulutusohjelmaan haku on käynnissä 6. - 20. syyskuuta 2017.  Tutustu tästä.