Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 5.6.2017

Poop 2.0 - käymäläjäte kiertoon!

Toukokuinen Poop 2.0 hackathon -ideapaja työsti ideoita tapahtumien käymäläjätteen tehokkaampaan hyödyntämiseen. Opiskelijoiden ideat lensivät vessakokemusta helpottavasta mobiilisovelluksesta käymälöiden tyhjentämisen teknisiin ratkaisuihin.

Insinööri- ja International business-opiskelijoista sekä yliopisto-opiskeljioista koostuneet tiimit työstivät VTT:n ja Biolanin toimeksiantoja, joiden aiheina olivat tapahtumien sanitaatiojätteen tehokkaampi hyödyntäminen. Tapahtumien sanitaatio ja etenkin käymäjätteen loppusijoittaminen ja hyödyntäminen on monille tapahtumajärjestäjille merkittävä kuluerä ja hankalasti ratkaistava ongelma. 

Erilaisten tietoiskujen rytmittämässä päivässä Potta-tiimi lähti kehittelemään festarikävijän WC-kokemusta helpottavaa mobiilisovellusta.  Smart-let -tiimi lähti rakentamaan opetuksellista ja innostavaa wc-kokemusta, jossa WC mm. puhuisi kävijälleen. Troubleshooter-tiimillä oli teknisempi lähestymistapa, jossa keskiöön nousi festarikäymälän tehokas ja näppärä tyhjentäminen.

Tuomaristo arvioi ideat ja esitykset ja voittajaksi selviytyi Troubleshooters ja toisena Smart-let. Tiimit pääsevät halutessaan esittelemään ideansa Tall Ships Raceen heinäkuussa sekä hakemaan myös starttirahaa Sitralta idealleen.

TRY OUT -hankkeessa rakennetaan kokeilukulttuurin ja yhteiskehittämisen alustaa

Poop 2.0 -hackathon oli osa TRY OUT -hanketta. Sen tavoitteena on edistetää kiertotalouden ja cleantechin innovaatioalustan syntymistä, etsiä toimivia kiertotalouden ja cleantechin liiketoimintamahdollisuuksia sekä toteuttaa kaupunkien, yritysten, korkeakoulujen, muiden TKI-toimijoiden ja asiakkaiden välistä tuotekehitys-, innovaatio- tai kaupallistamisyhteistyötä.