Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 30.5.2017

Game Lab mukana Smart Regions -konferenssissa

Turun ammattikorkeakoulun Game Lab -pelilaboratorion teknologiasovelluksia esitellään Smart Regions –konferenssissa 1-2.6 Helsingin Messukeskuksessa.

– Esittelemme lisätyn todellisuuden mobiilisovelluksia. Esittelypisteellä pääsee näkemään myös laboratoriossa kuvatun demon Turun telakan pienoismallista, kertoo projekti-insinööri Aukusti Manninen.

Turun AMK:n pelilaboratorio esittelee pisteellä VR- ja AR –mobiilisovelluksia (virtual reality & augmented reality). Puhelimen näytön kautta voi esimerkiksi katsoa esittelypisteellä olevaa Kupittaan tiedepuiston karttaa, joka muuttuu mobiilisovelluksen avulla 3D-rakennuksiksi.

Todennäköisesti esittelypisteellä voi kokeilla myös älylaseja, joilla voi nähdä Meyerin telakasta 360´ asteen kuvaa. Game-Lab pelilaboratorio on mukana Varsinais-Suomen liiton esittelypisteellä. Meritekniikka on pisteellä läsnä myös videomateriaaleissa Meyerin uusista risteilijöistä ja Rolls-Roycen miehittämättömistä aluksista.

EU-komissio ja työ- ja elinkeinoministeriö järjestävät innovaatiopolitiikkaa käsittelevän Smart Regions -konferenssin. Tilaisuuden pääpuhujat ovat komission varapuheenjohtaja Jyrki Katainen ja aluekomissaari Corina Creţu ja elinkeinoministeri Mika Lintilä.

Tapahtuma antaa mahdollisuuden älykkään erikoistumisen innovaattoreille ja rahoittajille verkostoitua. Tilaisuudessa etsitään uusia näkökulmia Euroopan kasvun ja työpaikkojen luontiin, ja osallistujia on tulossa ympäri Eurooppaa.

Älykäs erikoistuminen on alueellisen innovaatiopolitiikan konsepti, jonka mukaan maiden ja alueiden tulisi tunnistaa ja valita omat vahvuusalueensa, joihin tulevaisuuden panostukset ja investoinnit kohdennetaan.