Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 17.5.2017

Ammattikorkeakoulujen yhteisestä opintotarjonnasta ympärivuotista

Ammattikorkeakouluille on tulossa entistä enemmän yhteistä digitaalista opintotarjontaa, joka avautuu asteittain vuoteen 2020 mennessä. Kesäopintoportaalissa 2017 on voinut valita opintoja jo 21 ammattikorkeakoulusta, mutta tarjontaa suunnitellaan nyt ympärivuotiseksi.

EAMK-hanke mahdollistaa opiskelijoille entistä joustavammat erikoistumis- ja ristiinopiskelumahdollisuudet oppilaitosten välille sekä työn uudenlaisen yhteensovittamisen opiskeluaikojen lyhentämiseksi, opintopolkujen monipuolistamiseksi ja paremman työllisyyden turvaamiseksi.

– Projektissa kehitetään uudenlaisia opintojaksoja, joissa on yhteistyötä työelämän kanssa sekä entistä enemmän kansainvälisyyttä. Sidosryhmä- ja työelämäyhteistyötä kehitetään uudessa ekosysteemiajattelussa, josta esimerkkinä on mentorointimalli työelämän kanssa, kertoo eAMK-hankkeen teemakoordinaattori, koulutuspäällikkö Minna Scheinin Turun ammattikorkeakoulusta.

Uudistuksia on tulossa myös tietojärjestelmätukeen, ja oppimisanalytiikkaa hyödyntävää digiohjausta kehitetään. Ammattikorkeakoulun henkilöstön digipedagoginen osaaminen päivitetään valmennuksessa vastaamaan uudistuvaa toimintakulttuuria. Oppimisanalytiikkaa pyritään tuomaan sekä opettajien että opiskelijoiden työkaluksi.

Ammattikorkeakoulusektorin ja ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto Arenen kanssa käynnistyi yhteistyö syksyllä 2016. Opetus- ja kulttuuriministeriö rahoittaa eAMK-hankkeen toteutusta vuosina 2017–2020.