Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 15.5.2017

Maahanmuuttajat tutustuivat suomalaisen yhteiskunnan toimintaan Yrityskylässä

Maahanmuuttajataustaiset aikuisopiskelijat tutustuivat suomalaiseen työelämään ja yrittäjyyteen Yrityskylä Varsinais-Suomessa. Päivä oli osa Turun ammattikorkeakoulun, Turun yliopiston Brahea-keskuksen ja Varsinais-Suomen Yrittäjien Vertaista vailla -hanketta, jonka kohderyhmänä ovat työttömät maahanmuuttajat.

Kuvat: Hanna Tarvainen

Lehden tekemistä, asiakaspalvelua, asiointia kaupunginvirastossa. Yrityskylä Varsinais-Suomi on suomalainen yhteiskunta pienoiskoossa. Oppimis- ja simulaatiokylässä maahanmuuttajat saivat maanantaina 15.5.  tuntumaa yrityselämään ja yhteiskunnan eri toimijoihin ja toimintoihin.

Osallistujat pyörittävät päivän aikana yhteiskuntaa pienoiskoossa: he työskentelevät, saavat palkkaa, äänestävät, hankkivat virtuaalirahalla ladatun pankkikortin, kuluttavat vapaa-aikaa jne. Eri ammatteja kylässä on osallistujille valittavana kaiken kaikkiaan  73.

 Vierailun Yrityskylään mahdollisti Euroopan Sosiaalirahaston tukema Vertaista vailla -hanke.   Yrityskylä Varsinais-Suomi on alueen kuntien kuudes- ja yhdeksäsluokkalaisille tarkoitettu yhteiskunnan ja työelämän oppimisympäristö, jota koordinoi Taloudellinen tiedotustoimisto TAT. Maahanmuuttajaryhmän vierailua tuki Varsinais-Suomen Yrittäjät. Mukana toteutuksessa olivat hankekumppanit Turun ammattikorkeakoulusta ja Turun yliopiston Brahea-keskuksesta.

Intensiivikurssilaisten lisäksi mukana oli muita maahanmuuttajaopiskelijoita Paasikivi-Opiston ja Turun ammatti-instituutin koulutuksista sekä Turun AMK:n maahanmuuttajia ammattikorkeakouluopintoihin valmentavalta kurssilta. Tutustumispäivässä tuutoreina toimivat Turun AMK:n opiskelijat.