Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 21.3.2017

Turkuun kymmeniä vieraita eri puolilta maailmaa

Turun ammattikorkeakoulussa vietetään kansainvälistä viikkoa 27.–31.3.2017 ICT-cityssä, Lemminkäisenkadulla sekä Ruiskadulla ja samanaikaisesti Salon kampuksella. Turkuun saapuu kymmeniä vieraita erityisesti eurooppalaisista yhteistyökorkeakouluista, mutta myös muualta päin maailmaa.

Viikon aikana vierailijat pitävät asiantuntijaluentoja, tutustuvat tutkimusryhmien toimintaan, Turun AMK:n oppimisympäristöihin sekä Turun yrityksiin. Vieraita tulee monilta eri aloilta ja tänä vuonna yhteistä, monialaista toimintaa on lisätty, koska viime vuoden vieraat kokivat sen positiivisena lisänä viikon antiin.

Teemoina yrittäjyys ja terveys

- Meillä on ideahuutokauppa ja tulevaisuuden projekteja valmisteleva workshop. Vieraat ja Turun AMK:n oma väki pääsevät pitchaamaan ideoita asiaan kuuluvasti SparkUpin tiloissa. Toki meillä on myös alakohtaisia luentoja, jotta opiskelijat pääsevät kuulemaan alan ulkomaisia asiantuntijoita. Luentoja on keskiviikkona ICT-cityssä sosiaalialalle ja torstaina terveysalalle Ruiskadun kampuksella, kertoo KV-asioiden koordinaattori Taina Nordgren.

- Yrittäjyyteen ja digitaalisuuteen liittyviä luentoja on vastaavasti Lemminkäisenkadun ja ICT-cityn kampuksilla torstaina. Kaikkien vieraiden yhteiseen ohjelmaan kuuluu myös tiistaina vieraille järjestettävä Innopeda-työpaja, jossa tuodaan tutuksi Turun AMK:n toimintatapoja ja innovaatiopedagogiikkaa, jolla kasvatetaan tulevaisuuden osaajia ja pitkällä tähtäyksellä yritysten kilpailuetua, toteaa KV-asioiden suunnittelija Päivi Oliva.

Salon-päivänä keskiviikkona 29.3. on tarjolla niin terveysalan kuin yrittäjyyden luentoja. Luennot ovat yleisölle avoimia tilaisuuksia, ja paikkana ovat Ylhäistentien auditoriot. Samalla pääsee tutustumaan myös Salon toimipisteen innovatiivisiin oppimisympäristöihin kuten BisnesAkatemian tiloihin.

Tervetuloa kuulemaan ja tutustumaan avajaisiin

maanantaina 27.3. ICT-Cityssä, Joukahaisenkadulla klo 16.30–18.30

Ohjelmassa:

  • Turun kaupungin ja Suomi 100 -juhlavuoden tervehdys, kansainvälisten asioiden päällikkö, Mika Akkanen, Turun kaupunki
  • Avaus, rehtori Vesa Taatila, Turun AMK
  • koulutusjohtaja Juha Kontio, Liiketalous, ICT ja kemiantekniikka
  • koulutusjohtaja Marjut Putkinen, Terveys ja hyvinvointi
  • Cocktail ja seurustelua

Viikko antaa erinomaisen mahdollisuuden suunnitella tulevaisuuden yhteistyötä, verkostoitua, vaihtaa ajatuksia ja parhaita käytäntöjä partnerikorkeakoulujemme henkilöstön kesken. Samalla myös Turun AMK:n tutkimusryhmät esittelevät toimintaansa ja suunnittelevat tulevaisuuden yhteistyötä ja mahdollisia hankeideoita vieraiden kanssa.

Kulttuuri- ja oheisohjelmana kansainväliset vieraat pääsevät tutustumaan Turkuun opastetulla kierroksella sekä kokeilemaan suomalaista saunaa.