Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 9.2.2017
Kansainväliset opiskelijalähettiläät nimettiin

Kansainvälisten opiskelijalähettiläiden joukko kasvaa

Suomen lounaisrannikon osaamista ja elinkeinoelämää maailmalla markkinoivien kansainvälisten opiskelijalähettiläiden verkosto kasvaa. Uudet lähettiläät nimettiin Turun kaupungintalolla 7.2. pidetyssä tilaisuudessa.

Lounaisrannikolle valittiin viime vuonna 11 kansainvälistä opiskelijalähettilästä edistämään alueen tunnettuutta maailmalla. Tällä viikolla Turun kaupungintalolla nimitettiin 16 uutta opiskelijalähettilästä osaksi kasvavaa kansainvälisten osaajien verkostoa. Nyt 27:een kasvavan lähettiläsverkoston tehtävänä on alueen osaamisen ja elinkeinoelämän tunnettuuden lisääminen, lounaisrannikon korkeakoulujen markkinoiminen sekä alueen kansainvälistymisen edistäminen.

Suomen maakuvamarkkinoinnin resurssit ovat hyvin rajalliset. Lähettiläsohjelman avulla hyödynnetään alueeseen sitoutuneita kansainvälisiä ja kansainvälisesti suuntautuneita tutkinto-opiskelijoita. Lähettiläiden kansainvälisten verkostojen avulla lounaisrannikon imagoa kansainvälisenä toimintaympäristönä ja viihtyisänä elinpaikkana pyritään kohentamaan. Lähettiläiden avulla lounaisrannikon tarjoamista mahdollisuuksista pystytään välittämään viestiä ympäri maailman.

Taloudellisen kasvun kannalta keskeinen onnistumisen edellytys on myös osaavan työvoiman riittävyys. Kansainvälisten tutkinto-opiskelijoiden työllistyminen Suomeen on vaikeaa ja toiminnalla pyritään sitouttamaan opiskelijat alueeseen luomalla kansainvälisille osaajille oma ammatillinen verkosto.

Tulevaisuudessa lähettiläsverkosto kasvaa laajaksi kansainvälisten osaajien verkostoksi, jonka jäsenet haluavat edistää alueen tunnettuutta ja kansainvälistymistä. Lähettiläsohjelma on toteutettu yhdessä lounaisrannikkoyhteistyön (LOURA, Linkki: www.loura.fi ) ja POLKU-hankkeen toimesta. 

LISÄTIETOJA:

Annika Bernitz, Turku Science Park Oy, puh. 050 491 0893
annika.bernitz@turkusciencepark.com

Päivi Oliva, Turun ammattikorkeakoulu, puh. 050 598 5606
paivi.oliva@turkuamk.fi

Kaisu Paasio, Turun yliopisto, puh. 050 546 4945
Kaisu.paasio@utu.fi


Lounaisrannikkoyhteistyötä (LOURA) tekevät lounaisrannikon kaupungit Turku, Uusikaupunki, Rauma ja Pori. LOURA on strateginen yhteistoimintamalli, jolla tavoitellaan enemmän näkyvyyttä ja vaikuttavuutta kuin erikseen toimimalla. Yhteistyön päämääränä on koko alueen kilpailukyvyn, houkuttelevuuden ja tunnettuuden lisääminen.