Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 26.1.2017

Yrittäjyystapahtuma Turussa 7.2. – 8.2.2017

Turussa järjestetään avoin Global Student Entrepreneur Awards (GSEA) Suomen-osakilpailu 7.-8.2.2017. Suomen-osakilpailun voittajat pääsevät kisaamaan Euroopan-osakilpailuun, joka järjestetään Frankfurtissa Saksassa myöhemmin tänä vuonna.

Kilpailun ohella pyörii yrittäjyystapahtuma, johon kilpailijoiden lisäksi ovat tervetulleita kaikki yrittäjät, yrittäjähenkiset ja muut halukkaat. Tapahtumat ja keynote-puhujien esitykset ovat avoimia ja täysin ilmaisia.

Teksti: Johanna Stenroos-Vuorio

GSEA-tapahtumajärjestelyjen takana häärii Turun AMK:n oppimisympäristö BisnesAkatemia sekä tarkemmin osuuskunta INNOA.

Miten tämä kaikki oikein alkoi, miten Turku valikoitui kilpailujärjestäjäksi?

- Turun AMK:n osalta kaikki alkoi viime vuonna, kun yrittäjäopiskelijamme Lina Toivonen ja Irina Nurmi selvittivät tiensä Suomen- ja Euroopan-osakilpailuista eteenpäin, ja kisasivat lopulta GSEA-finaaleissa Bangkokissa. Kilpailujen jälkeen järjestäjätaho USA:sta kyseli, olisiko Turussa kiinnostusta toimia isäntinä ja emäntinä vuoden 2017 Suomen-osakilpailussa. Ja olihan sitä, toteaa koulutus- ja tutkimuspäällikkö Jaana Kallio-Gerlander Turun AMK:sta!

Tapahtumasuunnittelua syksystä alkaen

Osuuskunta INNOA on suunnitellut GSEA-kilpailua jo syksystä alkaen, ja kilpailu alkaakin olla jo hyvin paketissa ja markkinointi pauhaa kuumana.

- Tiistaille olemme saaneet todella hienoja yhteistyökumppaneita, jotka tulevat pitämään mahtavaa ohjelmaa, kertoo tapahtumajärjestäjä Julius Rantanen osuuskunta INNOA:sta.

Loppuvuonna ja kuluneen alkuvuoden aikana järjestelytiimi on keskittynyt lähinnä hankkimaan yhteistyökumppaneita ja ohjelmaa tiistaille. Lisäksi nuoret ovat valmistelleet markkinointia ja alkaneet toteuttaa sitä.

Kaikkein haastavimmaksi on koettu oikeiden markkinointikanavien löytäminen ja kilpailijoiden tavoittaminen. Opittukin on:

- Oma aktiivinen asenne ja puhelin ovat tärkeitä tällaisessa työssä. Pitää vain rohkeasti tarttua toimeen ja pyytää tulemaan mukaan. Moni yhteistyökumppaneistamme lähti hyvin kiinnostuneena mukaan tukemaan tapahtumaa jo sen luonteen vuoksi, miettii Rantanen.

Mukaan erilaisin resurssein ovatkin lupautuneet jo mm. Varsinais-Suomen Yrittäjät, Turku Science Park, Teknologiakiinteistöt, Boost, Creve, V-S Nuoret Yrittäjät ja Viestintäliiga.

Seuraavaksi on tarkoitus jatkaa kilpailijoiden rekrytointia ja ilmoittautumisen sulkeuduttua aletaan rummuttaa itse tapahtumaa muille osallistujille.

Mikä on Global Student Entrepreneurs Awards?

GSEA-tapahtuma on opiskelijayrittäjäkilpailu korkeakouluopiskelijoille. Kilpailuun saa osallistua opiskelija, jolla on ollut liiketoimintaa opiskelujen ohella vähintään kuusi kuukautta ja vähintään 500 usd liikevaihtoa vuodessa. Kilpailussa keskitytään enemmän yrittäjään, eikä niinkään liikeideaan.

Tutustu tapahtumailmoitukseen

Kilpailuun ilmoittaudutaan netissä osoitteessa.