Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 21.11.2016

Terveydenhoitajakoulutus jatkuu

Turun AMK on sopinut opetus- ja kulttuuriministeriön kanssa terveydenhoitajakoulutuksen jatkamisesta. Lounaisrannikon alue tarvitsee terveydenhoitajia.

Terveydenhoitajien koulutustarjontaa tarkasteltiin alueellisesti ammattikorkeakoulujen tavoiteneuvotteluiden yhteydessä. Kansallisesti katsottuna suuri osa terveydenhoitajista on työllistynyt sairaanhoitajiksi. Tästä johtuen myös Turun AMK:ssa selvitettiin Lounais-Suomen tarvetta terveydenhoitajien kouluttamiselle.

– Koulutuksen päättymisestä on käyty keskusteluja eri foorumeilla, mutta alueellinen terveydenhoitajakoulutus on huoltovarmuuden kannalta kriittinen asia, kertoo rehtori-toimitusjohtaja Vesa Taatila.

Päätökseen vaikutti se, että Satakunnan ammattikorkeakoulu on esittänyt OKM:lle luopuvansa terveydenhoitajakoulutuksesta siten, ettei uusia opiskelijoita oteta enää vuonna 2017. Jos terveydenhoitajakoulutus olisi lakannut kahdessa lounaissuomalaisessa AMK:ssa samanaikaisesti, siitä olisi syntynyt ongelmia osaavan työvoiman saatavuuteen.

– Haluamme kantaa yhteiskunnallisen vastuumme tässä tärkeässä asiassa, toteaa Turun AMK:n hallituksen puheenjohtaja Niko Aaltonen.

Tammikuussa 2017 alkaa seuraava terveydenhoitajakoulutus päivätoteutuksena. Tämän jälkeen koulutus tulee jatkumaan monimuotototeutuksena sairaanhoitajan tutkinnon suorittaneille.

– Terveydenhoitajan ja kätilön koulutusten osalta on käyty myös laajaa keskustelua koulutusten rakenteellisesta kehittämisestä ja muuttamisesta ylempään AMK-tutkintoon. Tämä muutos selkiyttäisi terveysalan tutkintojen kokonaisuutta, toteaa koulutusjohtaja Marjut Putkinen.