Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 11.5.2016
Superseniorit

Ikäpuvun avulla puetaan vanhuuden vaivat ylle

Turun ammattikorkeakoulun Kunnonkodissa lanseerataan torstaina 12.5. klo 11.00–11.45 uusi Ageman-ikäpuku. Ikääntymisen vaikutuksia simuloivaa ikäpukua esitellään ja testataan Ruiskadun toimipisteessä (Ruiskatu 8, Turku).

Tiedote julkaistu 12.5.2016

Ikäpuvun avulla voi nuorempikin kokea konkreettisesti, miltä tuntuu olla vanha. Lattialle pudonneiden esineiden nostaminen on hankalaa ja portaiden nouseminen raskasta, kun ikäpuku kangistaa. Tämän saavat kokea Turun ammattikorkeakoulun rehtori Vesa Taatila, Turun kaupunginhallituksen puheenjohtaja Olli Manni ja Turun kaupunginvaltuutettu Niina Ratilainen, jotka ovat lupautuneet testaamaan ikäpukua.

-       Ikäpuku havainnollistaa esimerkiksi hoitohenkilökunnalle iän tuomia toimintakyvyn rajoitteita, kuten nivelten kangistumista ja näön sumentumista. Pukua voidaan hyödyntää myös ergonomian suunnittelussa, kertoo Kunnonkodin esteettömyysasiantuntija Kirsi Karlsson.

Ennen lanseeraustilaisuutta supersenioreille on tarjolla maksutonta toimintakyvyn testausta, tasapaino- ja lihasvoimaharjoituksia sekä terveysneuvontaa Turun ammattikorkeakoulun fysioterapeuttiopiskelijoiden johdolla klo 9.00–11.00. Kunnon kodissa on avoimet ovet klo 10.00–16.00. Lisäksi toimipisteen opiskelijaravintola Unica Nutritio tarjoaa senioreille edullisen lounaan.

-       Haluamme muistuttaa Superseniorit-viikon tapahtumien avulla, että liikunta ja terveelliset elämäntavat ylläpitävät toimintakykyä, kommentoi projektipäällikkö Katariina Felixson.

Torstain toimintakykytapahtuma ovat osa Superseniorit-viikkoa, jonka järjestävät Turun ammattikorkeakoulun HASIC-projekti yhdessä Turun ja Kaarinan vanhusneuvostojen kanssa 9.-13.5.2016.