Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 9.5.2016

Kansainväliset opiskelijalähettiläät edistämään Lounaisrannikon tunnettuutta

Lounaisrannikon ensimmäiset kansainväliset opiskelijalähettiläät nimetään tehtäväänsä kick-off –tilaisuudessa 11.5 klo 16:00 Turun kaupungintalolla.

Lähettiläiden tehtävänä on alueen osaamisen ja elinkeinoelämän tunnettuuden lisääminen, lounaisrannikon korkeakoulujen markkinoiminen sekä alueen kansainvälistymisen edistäminen.

Suomen maakuvamarkkinoinnin resurssit ovat hyvin rajalliset. Lähettiläsohjelma on uusi tapa hyödyntää alueeseen sitoutuneita toimijoita ja kansainväliset tutkinto-opiskelijat ovat vähän hyödynnetty resurssi. Suomen tunnettuus kansainvälisesti rajoittuu usein Helsinkiin. Lähettiläiden kansainvälisten verkostojen avulla lounaisrannikon imagoa kansainvälisenä toimintaympäristönä ja viihtyisänä elinpaikkana pyritään kohentamaan. Taloudellisen kasvun kannalta keskeinen onnistumisen edellytys on myös osaavan työvoiman riittävyys.

Kick-off -tilaisuudessa nimitetään juhlallisesti alueen ensimmäiset opiskelijalähettiläät. Tilaisuudessa puhuvat Turun kaupungin kansainvälisten asioiden päällikkö Mika Akkanen, viestintäpäällikkö Saara Malila, ja WTC-päällikkö Jaana Mäkikalli. Lähettiläskokemuksia tulevat jakamaan kaksi Tampere Allbright -lähettilästä.


Tulevaisuudessa lähettiläsverkosto kasvaa laajaksi kansainvälisten osaajien verkostoksi, jonka jäsenet haluavat edistää alueen tunnettuutta ja kansainvälistymistä. Seuraavalla hakukierroksella lähettiläiksi rekrytoidaan myös muita kuin opiskelijalähettiläitä. Lähettiläsohjelma on toteutettu yhdessä lounaisrannikkoyhteistyössä (LOURA) ja POLKU-hankkeessa.