Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 20.4.2016

#Tagitnyt tekee taidetta somen suosituimmista aiheista

Turun AMK:n Taideakatemiasta valmistuvan kuvataiteilijan Anne Kantolan opinnäytetyönäyttely #Tagitnyt näyttää, millaisia keskusteluita sosiaalisessa mediassa käydään eri puolilla maailmaa.

Galleria Å:n yläkerran installaatio koostuu sadoista pienistä hashtag-muodoista, jotka muodostavat suurikokoisten hashtagien piirin. Teos näyttää konkreettisesti, mitkä aihetunnisteet ovat juuri nyt suosituimpia eri puolilla maailmaa.

Kuka tahansa voi nykyään ottaa osaa verkossa käytyihin keskusteluihin reaaliajassa. Tässä teoksessa hashtagit on lajiteltu ilmansuuntien mukaisesti. Jokaisesta pienestä hashtagista käy ilmi, missä päin maailmaa se on suosittu. Jotkin hashtageista ovat selkeästi globaalimpia, kun taas toiset paikallisia.

– Teokseni näyttää, miten teknologia lähentää ihmisiä sekä paikallisesti että maailmanlaajuisesti. Lisäksi teos on pysäytetty kuva tästä ajankohtaisesta ilmiöstä, Kantola kertoo.

Informaation ja taiteen liitto

Kantolan installaatioteoksissa on usein läsnä toistollinen elementti. Myös #Tagitnyt koostuu monista toistensa kaltaisista osasista.

– Haluan usein taiteen välityksellä näyttää olemassa olevaa mitattavaa informaatiota joko sellaisenaan tai muunnettuna. Toisto on yksi keino, jolla voin näyttää monenlaista informaatiota taiteessani. Teos muuttuu täten ikään kuin visuaaliseksi diagrammiksi, Kantola selittää.

Teoksesta kumpuavaan keskusteluun voi osallistua sosiaalisessa mediassa aihetunnisteella #Tagitnyt.