Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 19.4.2016

Bioanalytiikan opettajat kokoontuivat valtakunnallisille päiville

Bioanalyytikko-opettajilla oli valtakunnalliset neuvottelupäivät 14. – 15.4.2016 Turun AMK:ssa Ruiskadun kampuksella. Osallistujia oli kaikista kuudesta AMK:sta, joissa järjestetään bioanalyytikkokoulutusta. Päivien aikaan 15.4. vietettiin myös Kansainvälistä Bionalyytikkopäivää.

Päiville osallistui opettajia Oulun, Yrkeshögskola Novian, Savonian, Tampereen, Metropolian ja Turun ammattikorkeakouluista.   

Bioanalytiikkaopettajilla on kansallinen yhteistyöverkosto, joka kokoontuu vuosittain neuvottelupäiville keskustelemaan oman alan koulutuksen ajankohtaisista aiheista ja koulutukseen kohdistuvista haasteista.

Opettajille esiteltiin Medisiina D -uudisrakennukseen tulevia, suunnitteluvaiheessa olevia opetuslaboratorion tiloja.

Keskusteltiin myös hanketoiminnasta, siihen liittyvästä opinnollistamisesta ja ulkoisesta rahoituksesta. Osallistujat esittelevät omia käytänteitään ja sovelluksiaan.

Yhteistyöstä tuotiin esille bioanalytiikan opettajien symposium Euroopan tasolla sekä kansallinen ja kansainvälinen yhteistyö AMK:ien välillä.

Opiskelijavalintoihin liittyivät valintakoemuutokset puhuttivat. Samoin keskusteltiin bionalyytikkojen YAMK-opetuksesta.

Seuraava yhteistyöverkoston tapaaminen on Kuopiossa 3. – 4.4.2017.