Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 14.4.2016
IPIP

Katuliituja, tuopinalusia ja videoprojisointia – Linnankadusta tulee taidekatu

Turun AMK:n Taideakatemian kuvataiteen opiskelijat valtaavat Linnankadun 17.–28.4. Kadun varrelle syntyy tapahtuman aikana erilaisia tilasidonnaisia taideteoksia. Myös yleisö voi osallistua osaan teoksista.

Teksti: Aleksi Ristimäki

Linnankadulla on nähtävillä projisointeja, ääniteos, installaatio sekä yhteisöllisesti toteutettuja taideteoksia. Yleisön on mahdollista tehdä oma taiteellinen tuopinalunen ja osallistua katuliiduilla piirtämiseen.

Tapahtuma on osa Turun ammattikorkeakoulun koordinoimaa kansainvälistä In Public, In Particular (IPIP) -hanketta. IPIP-hankkeessa vastaavanlaisia taiteen katutapahtumia järjestetään myös Dublinissa, Zagrebissa ja Antwerpenissa.

- Taideteokset tuovat keväiselle Linnankadulle uutta eloa. Paikat, jotka normaalisti vain ohittaa liikkuessaan, voi tilasidonnaisten taideteosten myötä oppia näkemään uudessa valossa, sanoo IPIP-hankkeen Artistic Director Sari Torvinen.

Taiteellista yhteistyötä maahanmuuttajien kanssa

Mukana tapahtumassa on joukko Linnankadulla toimivia yrityksiä ja yhdistyksiä, muun muassa musiikkikahvila Sointu, kauppakeskus Forum ja Daisyliiton Muistojen koti.

Opiskelijat ideoivat yhdessä Muistojen kodin iäkkäiden maahanmuuttajien kanssa rakennuksen sisäpihalle sijoittuvan installaation. Kyseisen teoksen luonnoksia voi käydä katsomassa keskiviikkona 27.4. klo 11–12 osoitteessa Linnankatu 41.

- Muistojen kodin maahanmuuttajat ovat olleet aktiivisesti mukana ideoinnissa. Moni heistä tekee paljon käsitöitä, joten he saattavat osallistua myös installaation toteutukseen, kertoo Torvinen.

Katutaidetapahtumia luvassa myös jatkossa

IPIP-hanke on saanut rahoitusta kolmelle vuodelle Luova Eurooppa -rahoitusohjelmasta, joten vastaavanlaisia katutapahtumia nähdään Linnankadulla myös tulevaisuudessa. Seuraava tapahtuma järjestetään ensi syksynä.