Suomalaisille korkeakouluille ja tutkimuslaitoksille suoritettiin Avoimen tieteen ja tutkimuksen ulkoinen seuranta. Sen toteutti Tieteellisten seurain valtuuskunta (TSV) Opetus- ja kulttuuriministeriön toimeksiannosta.
Julkaistu:
Muokattu:
Turun ammattikorkeakoulu saavutti parhaan tason viisi (5) asteikolla 1–5. Kehitystyötä avoimuuden eteen on tehty, sillä edellisessä seurannassa taso oli 3.
Tällä kerralla seuranta oli teemoiltaan laajempi. Seurannassa käytetään jo olemassa olevaa vertailukelpoista tietoa ja lisäksi kerätään tietoa kyselyn avulla.
– Yhteistyö oli uusi teema ja menestyimme siinä todella hyvin. Tätä selittää se, että organisaation eri toimijat ovat aktiivisesti mukana kansallisissa ja kansainvälisissä verkostoissa, mainitsee tietopalvelupäällikkö Marita Ahola.
Avoimen tieteen ja tutkimuksen (AVOTT) -seuranta kohdistuu avoimen tieteen ja tutkimuksen (Open Science) periaatteiden ja suositusten kehittämiseen ja käytäntöihin korkeakoulussa. Organisaatiota tarkasteltiin eri avoimuuden osa-alueiden (julkaiseminen, data ja infrastruktuuri, oppiminen ja toimintakulttuuri) sekä edistämisen tapojen (ohjaavat dokumentit, palvelut ja yhteistyö) näkökulmasta.
– Avoimuus on läpileikkaava teema, joka pyritään saamaan osaksi arkea niin tutkimus- ja kehittämistoiminnassa kuin opetuksessakin. Olemme tehneet systemaattista kehitystyötä, josta seurannan tulos puhuu puolestaan, toteaa Head of RDI and Global Engagement Johanna Krappe.
AVOTT-seurannalla tuetaan organisaatioiden avoimen tieteen kehitystyötä ja sovittujen tavoitteiden toteutumista sekä muodostetaan kokonaiskuva suomalaisen tieteen ja tutkimuksen avoimuuden tilasta.
Seuranta 2024 käsittää kaikki suomalaiset yliopistot sekä ammattikorkeakoulut ja ne tutkimuslaitokset, joiden tiedot löytyvät tiedejatutkimus-palvelusta.
Turun AMK:n tulokset löydät tiedejatutkimus.fi -palvelusta: klikkaa Turun AMK:n organisaatiotiedoissa Tunnuslukuja-välilehdeltä ”Avoin tiede ja tutkimus” -näkymä auki.
Tutustu AVOTT-seurannan vuoden 2024 tuloksiin.
Lue lisää avoimen tieteen ja tutkimuksen seurannasta.
Tutustu myös
Lue seuraavaksi
-
Case
Kiertotalouden tulevaisuus muotoutuu Tiedepuistossa – ratkaisut syntyvät yhdessä
Turun ammattikorkeakoulu ja Turun kaupunki haluavat olla edelläkävijöitä kiertotalousratkaisuissa. Yhteinen Circular Tiedepuisto -hanke pyrkii tuottamaan tuoreita innovaatioita alueen parhaaksi erilaisten kokeiluiden avulla. Kehittämisideoille on nyt avattu uusi oppimisympäristö…
-
Uutinen
Turun AMK:n ja Fintrafficin käsikirja auttaa meriklusterin toimijoita suojautumaan kyberuhilta
Turun ammattikorkeakoulun julkaisusarjassa ilmestynyt teos johdattaa lukijan meriklusterin toimintojen ytimeen ja tarjoaa kattavan oppaan operatiivisen teknologian (OT) ympäristöjen tieto- ja kyberturvallisuuden hallintaan. Julkaistu: Muokattu: Meriklusterin laaja-alainen kenttä –…
-
Uutinen
Turun AMK:lle rahoitusta metaversumi-teknologioiden kehittämiseen osana MAGICS-tutkimusinfrastruktuuria
Turun AMK:n metaversumiteknologioiden tutkimus on mukana kuuden korkeakoulun MAGICS-hankkeessa, joka on päässyt mukaan Suomen Akatemian tutkimusinfrastruktuurin tiekartalle vuosille 2025-2029. Päätökseen sisältyy yli 5 miljoonan euron rahoitus verkoston tutkimusinfrastruktuurien…