Suomalaisille korkeakouluille ja tutkimuslaitoksille suoritettiin Avoimen tieteen ja tutkimuksen ulkoinen seuranta. Sen toteutti Tieteellisten seurain valtuuskunta (TSV) Opetus- ja kulttuuriministeriön toimeksiannosta.
Julkaistu:
Muokattu:
Turun ammattikorkeakoulu saavutti parhaan tason viisi (5) asteikolla 1–5. Kehitystyötä avoimuuden eteen on tehty, sillä edellisessä seurannassa taso oli 3.
Tällä kerralla seuranta oli teemoiltaan laajempi. Seurannassa käytetään jo olemassa olevaa vertailukelpoista tietoa ja lisäksi kerätään tietoa kyselyn avulla.
– Yhteistyö oli uusi teema ja menestyimme siinä todella hyvin. Tätä selittää se, että organisaation eri toimijat ovat aktiivisesti mukana kansallisissa ja kansainvälisissä verkostoissa, mainitsee tietopalvelupäällikkö Marita Ahola.
Avoimen tieteen ja tutkimuksen (AVOTT) -seuranta kohdistuu avoimen tieteen ja tutkimuksen (Open Science) periaatteiden ja suositusten kehittämiseen ja käytäntöihin korkeakoulussa. Organisaatiota tarkasteltiin eri avoimuuden osa-alueiden (julkaiseminen, data ja infrastruktuuri, oppiminen ja toimintakulttuuri) sekä edistämisen tapojen (ohjaavat dokumentit, palvelut ja yhteistyö) näkökulmasta.
– Avoimuus on läpileikkaava teema, joka pyritään saamaan osaksi arkea niin tutkimus- ja kehittämistoiminnassa kuin opetuksessakin. Olemme tehneet systemaattista kehitystyötä, josta seurannan tulos puhuu puolestaan, toteaa Head of RDI and Global Engagement Johanna Krappe.
AVOTT-seurannalla tuetaan organisaatioiden avoimen tieteen kehitystyötä ja sovittujen tavoitteiden toteutumista sekä muodostetaan kokonaiskuva suomalaisen tieteen ja tutkimuksen avoimuuden tilasta.
Seuranta 2024 käsittää kaikki suomalaiset yliopistot sekä ammattikorkeakoulut ja ne tutkimuslaitokset, joiden tiedot löytyvät tiedejatutkimus-palvelusta.
Lisätietoja: Avoimen tieteen ja tutkimuksen seuranta
Organisaatiokohtaiset tulokset löytyvät tiedejatutkimus.fi-palvelun etusivun kautta: Turun ammattikorkeakoulu
Tutustu
Lue seuraavaksi
-
Uutinen
Terveyskampuksen yhteistyöhanke: Yhteinen tutkimus vei kansainväliseen tiedejulkaisuun
Turun korkeakoulujen ja startup-yrityksen välinen yhteistyö oli avainasemassa yhdessä Terveyskampuksen ensimmäisistä onnistuneista tutkimushankkeista. Hankkeessa tutkittiin luontoympäristön simulaation vaikutuksia ihmisten stressitasoihin ja hyvinvointiin. Julkaistu: Muokattu: Teksti: Anu KehusmaaKuva: Veli-Matti…
-
Uutinen
Miten ääreislaskimo kanyloidaan? Opetusvideot syventävät hoitotyön osaamista
ÄLYSTI-projektin tuottamat opetusvideot auttavat sairaanhoitajaopiskelijoita kliinisten taitojen omaksumisessa ja kertaamisessa. Älykameralla kuvatut autenttiset videot ovat myös ammattilaisten osaamisen kehittymisen tukena. Julkaistu: Muokattu: Teksti: Aleksi Rajamäki Turun ammattikorkeakoulun Älylasit terveysalan…
-
Case
Häiritseekö hälinä työpaikalla? Koetteleeko kuumuus työsuoriutumista? Psykofysiikan laboratoriossa tutkitaan miten sisäympäristö vaikuttaa ihmiseen
Monen kokemuskin sen vahvistaa: kun avo- tai nyttemmin monitilatoimistossa muiden puheesta erottaa sanoja, kuulo terästäytyy, huomio kiinnittyy toisaalle ja keskittyminen herpaantuu. Eri äänilähteiden ja muiden sisäympäristötekijöiden vaikutuksia ihmiseen…