Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 7.5.2024

Viisi hyvää syytä kouluttautua sote-alalle

Miksi kannattaa hakeutua sosiaali- ja terveysalalle? Sote-alalla saat tehdä merkityksellistä työtä ja vaikuttaa ihmisten hyvinvointiin arjessa. Työllisyysnäkymät ovat erinomaiset, ja opiskelemalla sote-alaa voit varmistaa itsellesi vakaan ja kehittyvän urapolun.

Teksti: Minna Salakari

Turun ammattikorkeakoulu tarjoaa monipuolisia sote-alan koulutusmahdollisuuksia. Turun ja Salon kampuksilla pääset oppimaan laadukkaissa ja uudenaikaisissa koulutusympäristöissä, joissa sinulla on mahdollisuus kehittää tulevaisuuden työssä tarvittavia taitoja ja osaamista. 

1. Olet osa merkityksellistä ja jatkuvasti kasvavaa alaa

Väestön ikääntyessä ja terveyspalveluiden kysynnän kasvaessa sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille on jatkuva tarve. Sote-alalta valmistuville on tarjolla monenlaisia työmahdollisuuksia erilaisissa terveydenhuollon ja sosiaalipalveluiden organisaatioissa niin julkisella kuin yksityissektorilla. 

Me Turun ammattikorkeakoulussa tarjoamme sinulle yksilöllisesti suunniteltua koulutusta, joka vastaa tämänhetkisiin ja tuleviin sote-alan työmarkkinoiden tarpeisiin. Teemme tiivistä yhteistyötä alueen työnantajien kanssa varmistaaksemme, että opiskelijat ovat valmiita työelämän haasteisiin. Koulutusohjelmat on suunniteltu siten, että ne antavat sinulle vahvan perustan alalla tarvittavalle osaamiselle ja valmistavat sinua työelämään.

2. Sinulla on mahdollisuus vaikuttaa ja verkostoitua  

Sote-alan ammattilaisena saat työskennellä ihmisten kanssa ja pääset vaikuttamaan yksilöiden ja yhteisöjen hyvinvointiin. Alan jatko- tai täydennyskoulutuksen käyneet ammattilaiset toimivat muun muassa esihenkilö- ja johtotehtävissä ja voivat vaikuttaa tätä kautta organisaatioiden ja yhteiskunnan toimintaan.

Sote-alan koulutusohjelmissamme korostuvat ihmisläheisyys ja sosiaalinen vastuu. Opintojesi aikana kannustamme sinua kehittämään yhteistyö- ja vuorovaikutustaitoja, jotka ovat tärkeitä sekä asiakas- ja potilastyössä että johtotehtävissä. Käytännön harjoittelujaksot sekä kansalliset ja kansainväliset tutkimus- ja kehittämisprojektit tarjoavat sinulle mahdollisuuden soveltaa oppimaasi käytäntöön, verkostoitua alan toimijoihin ja todella vaikuttaa erilaisiin yhteisöihin.

3. Voit edetä ketterästi monipuolisella urapolulla

Haluatko ammatin, joka tarjoaa sinulle monipuolisia mahdollisuuksia urakehitykseen ja ammatilliseen kasvuun? Sote-ala on erinomainen ponnahduslauta – melkein mihin tahansa. Tulevana sairaanhoitajana, kätilönä, terveydenhoitajana, bioanalyytikkona, röntgenhoitajana, suuhygienistina, fysioterapeuttina, toimintaterapeuttina tai sosionomina voit työskennellä julkisella ja yksityissektorilla, järjestösektorilla sekä esimerkiksi koulutus- ja tutkimustehtävissä. Perusopintojen jälkeen ovet ovat avoinna niin täydennys- ja erikoistumiskoulutuksiin, ylempään ammattikorkeakouluun kuin yliopistoon. 

Turun AMK tarjoaa laajan valikoiman sosiaali- ja terveysalan koulutusohjelmia ja täydennyskoulutusmahdollisuuksia. Master Schoolissa alalla jo työskentelevät voivat opiskella ylemmän AMK-tutkinnon muun muassa erityissosiaaliohjauksen, kliinisen asiantuntijan, kehittämisen ja johtamisen, terveysteknologian ja terveyden edistämisen koulutusohjelmissa. Master School avaa ovet tohtorikoulutukseen.

4. Opit jatkuvasti uutta ja sinulla on mahdollisuus kehittyä ammatissasi

Sote-ala kehittyy jatkuvasti teknologisten innovaatioiden, uusien hoitomahdollisuuksien ja väestön tarpeiden muutosten myötä. Tämä edellyttää ammattilaisilta jatkuvaa oppimista ja ammatissa kehittymistä. Jatkuva oppiminen on uusien taitojen omaksumista, pätevyyksien päivittämistä tai uudenlaisten urapolkujen tutkimista. 

Me Turun AMK:ssa tiedämme, että elinikäinen oppiminen ja ammatillinen kehittyminen ovat avainasemassa menestyksekkäässä urakehityksessä. Siksi koulutusohjelmamme on suunniteltu tarjoamaan sinulle vahvan teoreettinen perustan mutta myös mahdollisuudet harjoitella käytännön taitoja ja osallistua jatko- ja täydennyskoulutukseen koko työuran ajan.

5. Työ haastaa sinut kehittymään ja tarjoaa runsaasti mahdollisuuksia

Sote-alalla työskentely on monipuolista ja haastavaa mutta samalla täynnä mahdollisuuksia! Sinulla on mahdollisuus kehittää ongelmanratkaisutaitojasi sekä kykyjäsi työskennellä erilaisten tiimien ja asiakasryhmien kanssa. 

Turun AMK:n sosiaali- ja terveysalan koulutuksissa panostetaan opiskelijoiden valmiuksiin toimia erilaisissa tilanteissa ja ympäristöissä. Hyödynnämme opetuksessa uusinta teknologiaa, mikä auttaa sinua harjoittamaan taitojasi entistä monipuolisemmin.

Opetusmenetelmiimme kuuluu teoriaopintoja, simulaatio-opetusta ja käytännön harjoittelujaksoja erilaisissa työympäristöissä. Esimerkiksi Salon Campuskoti Merihelmessä pääset mukaan aitoon hoivakotiympäristöön jo opiskeluaikana.

Sote-alan opintoihin sisältyy paljon itsenäistä opiskelua ja vertaisoppimista, mikä rohkaisee sinua ottamaan vastuuta omasta oppimisestasi ja samalla ammatillisesta kehittymisestäsi. 

SOTE-alan AMK-opinnot Turun AMK:ssa

Lue lisää sosiaali- ja terveysalojen AMK-koulutuksistamme.

SOTE-alan YAMK-opinnot Turun AMK:ssa

Lue lisää sosiaali- ja terveysalojen YAMK- (ylempi ammattikorkeakoulutus) eli Master School -koulutuksistammme.

SOTE-alan jatkuvan oppimisen koulutukset Turun AMK:ssa

Lue sosiaali- ja terveysalojen jatkuvan oppimisen tarjonnastamme.