Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 11.10.2019

Turun AMK:n rehtori Vesa Taatila valtioneuvoston tutkimus- ja innovaationeuvostoon

Valtioneuvosto on nimittänyt Turun ammattikorkeakoulun rehtori Vesa Taatilan valtioneuvoston tutkimus- ja innovaationeuvoston jäseneksi. Tutkimus- ja innovaationeuvosto on pääministerin johdolla toimiva neuvoa antava elin.

– Olen iloinen ja kiitollinen saamastani luottamuksesta. Tehtävä on äärimmäisen kiinnostava. Turun seudun ja Varsinais-Suomen merkitys koko maan kilpailukyvylle on viime vuosina noussut uudelle tasolle, ja maakuntamme työllisyyskehitys on edelleen muuta maata korkeampi, Vesa Taatila aprikoi valinnan taustoja.

Soveltava tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminta on tullut lakisääteiseksi tehtäväksi ammattikorkeakouluissa, joten ne ovat alalla merkittäviä toimijoita.

Tutkimus- ja innovaationeuvosto tukee valtioneuvostoa pitkäjänteisen tiede-, teknologia- ja innovaatiopolitiikan kehittämisessä ja yhteensovittamisessa. Se seuraa alan toimintaympäristön muutoksia sekä tekee tiede-, teknologia- ja innovaatiopolitiikkaan liittyviä aloitteita.

Neuvoston puheenjohtajana toimii pääministeri Antti Rinne. Varapuheenjohtajia ovat tiede- ja kulttuuriministeri Hanna Kosonen ja elinkeinoministeri Katri Kulmuni. Kolme muuta valtioneuvoston nimittämää ministeriä ovat opetusministeri Li Andersson, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson ja sisäministeri Maria Ohisalo.

Ministerijäsenten lisäksi neuvostossa jäseninä ovat Head of Early Research and Business Development Heidi Fagerholm (Merck KGaA), dekaani Peppi Karppinen (Oulun yliopisto), akatemiaprofessori Samuel Kaski (Aalto yliopisto), partner Ilkka Kivimäki (Maki.vc), johtaja Petra Lundström (Fortum Oyj), rehtori-toimitusjohtaja Vesa Taatila (Turun ammattikorkeakoulu) ja toimitusjohtaja Antti Vasara (VTT Oy). 

Neuvoston jäsenten tulee edustaa laaja-alaisesti tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminnan asiantuntemusta.